Strakke, moderne of landelijke tuin

Aan de tekentafel gaat het erom dat we een totaalbeeld hebben van jouw wensen. Houd je van een moderne, strakke tuin of juist van een landelijke tuin? Vind je een beetje tuinieren toch best leuk of ga je voor 100% relaxen. Welke vormen vind je mooi en wat is jouw voorkeur voor materialen en planten. Ook je levenssituatie speelt een rol. Met kinderen heb je vaak andere wensen dan wanneer je alleen of met twee bent. Klik voor inspiratie.

Tuinbeplanting advies

Belangrijk bij een beplantingsplan is te weten van jouw favoriete planten, bloemen, bomen en heesters zijn. We kijken goed waar de de zon- en schaduwplekken in de tuin. Eventuele moeilijke hoeken in de tuin met veel schaduw betrekken we in een beplantingsplan. Zo kunnen we bepalen welke planten geschikt zijn in welke hoeken.
Daarnaast is de bodemkwaliteit in de tuin van belang. Zo kan een drainage noodzakelijk zijn als de bodem heel nat is.

Gazon

Een gazon is heerlijk om op te liggen of om op te spelen zoals een lekker balletje trappen. Met een gazon kunnen we in het ontwerp makkelijk spelen met ronde of rechte vormen die bijvoorbeeld mooi aansluiten op een pad. Heb je liever zo min mogelijk onderhoud, dan kan kunstgras een mooi alternatief zijn.

Tegels, paden en bestrating

Belangrijk bij tegels, paden en bestrating is de functie. Loop je liefst door je tuin, of zit je er voornamelijk in. Moet je juist een aantal auto's parkeren? Dat zijn onderwerpen die de mate en materialen van tegels, paden en bestrating bepalen.
En er zijn nog vele andere vragen die we je stellen als je een nieuwe tuin wilt:

  • Moet het pad één zijn met de natuur of modern en strak?
  • Houd je van knersend grind of juist van schorssnippers?
  • Houd je van een vlakke ondergrond of juist van oneffen?

Vijver of zwembad...

...of beiden? Heerlijk verkoeling zoeken in je eigen zwembad of vijver tijdens een hete dag. Of juist opwarmen in een warme tobbe tijdens een koude winterdag. We hebben veel ervaring bij ontwerp en aanleg van zwembaden en vijvers.
Momenteel is er veel vraag naar zwemvijvers met en zonder vissen. Inspiratie zwembaden en vijvers.

Woonkamer in je tuin

Steeds vaker krijgen we de vraag om van een terras een woonkamer te maken. Zomers lekker lang van de zon genieten en wordt het dan wat kouder dan is er de mogelijkheid om hem te verwarmen.
Koken doe je voortaan ook gewoon buiten in de buitenkeuken, muziekje erbij, televisie aan en genieten maar.

Landelijke tuin

Buitendouche

Tuinbeplanting