Strakke, moderne of landelijke tuin

Aan de tekentafel gaat het erom dat we een totaalbeeld hebben van uw wensen. Houd u van een moderne, strakke tuin of juist van een landelijke tuin? Vind u een beetje tuinieren toch best leuk of gaat u voor 100% relaxen. Welke vormen vind u mooi en wat is uw voorkeur voor materialen en planten. Ook uw levenssituatie speelt een rol. Met kinderen heeft u vaak andere wensen dan wanneer u alleen of met twee bent. Klik voor inspiratie.

Tuinbeplanting advies

Belangrijk bij een beplantingsplan is te weten van uw favoriete planten, bloemen, bomen en heesters zijn. We kijken goed waar de zon- en schaduwplekken in de tuin zijn. Zo kunnen we bepalen welke planten geschikt zijn in welke hoeken.
Daarnaast is de bodemkwaliteit in de tuin van belang. Zo kan een drainage noodzakelijk zijn als de bodem heel nat is.

Gazon

Een gazon is heerlijk om op te liggen of om op te spelen zoals een lekker balletje trappen. Met een gazon kunnen we in het ontwerp makkelijk spelen met ronde of rechte vormen die bijvoorbeeld mooi aansluiten op een pad. Heeft u liever zo min mogelijk onderhoud, dan kan een robotmaaier kunstgras een mooi alternatief zijn.

Tegels, paden en bestrating

Belangrijk bij tegels, paden en bestrating is de functie. Loopt u het liefst door uw tuin, of zit u er voornamelijk in. Dat zijn onderwerpen die de mate en materialen van tegels, paden en bestrating bepalen.
En er zijn nog vele andere vragen die we je stellen als u een nieuwe tuin wilt:

  • Moet het pad één zijn met de natuur of modern en strak?
  • Houd u van knersend grind of juist van schorssnippers?
  • Houd u van een vlakke ondergrond of juist van oneffen?

Vijver of zwembad...

...of beiden? Heerlijk verkoeling zoeken in uw eigen zwembad of vijver tijdens een hete dag. Of juist opwarmen in een warme hottub tijdens een koude winterdag. We hebben veel ervaring bij ontwerp en aanleg van zwembaden en vijvers.
Momenteel is er veel vraag naar zwemvijvers met en zonder vissen. Donkere kleuren folie voor een natuurlijker effect behoort ook tot de mogelijkheden. Inspiratie zwembaden en vijvers.

Woonkamer in je tuin

Steeds vaker krijgen we de vraag om van een terras een woonkamer te maken. Zomers lekker lang van de zon genieten en wordt het dan wat kouder dan is er de mogelijkheid om hem te verwarmen.
Koken doet u voortaan ook gewoon buiten in de buitenkeuken, muziekje erbij, televisie aan en genieten maar.

Landelijke tuin

Buitendouche

Tuinbeplanting